Diergeneeskundig Centrum de Vallei 033 - 286 32 76

Kittens

Kittens

Gefeliciteerd met uw nieuw huisgenoot. Een kitten in huis brengt, naast heel veel plezier, vaak ook vragen en zorgen met zich mee. Om u hierbij op weg te helpen, is het kitten programma opgesteld. Zo blijven wij ook na de vaccinatie momenten nauw met elkaar in contact. Elke maand is uw kitten van harte welkom op de praktijk voor een kosteloze check-up en tegelijkertijd kunnen wij al uw vragen beantwoorden.

  • Vaccineren
  • Chippen
  • Ontwormen
  • Voeding
  • Kittenprogramma

Vaccineren

Het is verstandig om uw kitten en volwassen kat te beschermen tegen ziektes. Wij streven ernaar om een vaccinatie op maat voor uw dier te verzorgen. Daarnaast is een vaccinatie ook gelijk een jaarlijkse gezondheidscontrole van uw dier.

Chippen

Het chippen van katten is niet verplicht, maar wel verstandig. Wanneer u dier een keer wegloopt of bijvoorbeeld gewond gevonden wordt, kan het chipnummer afgelezen worden door een medewerker van de dierenambulance of de dierenarts. Het inbrengen van de chip gebeurt met behulp van een naald. Deze kleine ingreep kan in principe op elke leeftijd plaatsvinden, vaak wordt dit gelijktijdig met de eerste vaccinatie op negen weken leeftijd gedaan.

Zorg ervoor dat uw gegevens up to date blijven. U kunt dit zelf controleren via de website www.chipnummer.nl.

Ontwormen

Bij honden en katten komen vele parasieten voor waaronder de wormen. Deze wormen geven gezondheidsproblemen bij onze huisdieren maar vormen ook een gevaar voor mensen. Voor de behandeling van worminfecties is het van belang u door de dierenarts te laten adviseren. Bij DGC de Vallei zijn de nieuwste ontwormingsmiddelen beschikbaar en u krijgt een goed ontwormadvies van de dierenarts of paraveterinair.

Voeding

Kittens groeien de eerste periode van hun leven erg hard. Het is belangrijk om de eerste maanden een speciaal kittenvoer aan te bieden. Wanneer er te vroeg voeding voor volwassen katten wordt gegeven, kan dit een goede ontwikkeling van het skelet in de weg staan.

Net als bij volwassen katten is het bij kittens belangrijk om het gewicht in de gaten te houden. Dit is zeker het geval wanneer ze op een half jaar leeftijd gesteriliseerd of gecastreerd worden. Na deze ingreep neemt de energiebehoefte af, waardoor er zelfs op deze jonge leeftijd al risico is op overgewicht. U bent van harte welkom op de praktijk om uw kitten te komen wegen en de groei te laten controleren. Kijkt u hiervoor bij het kopje ‘Kittenprogramma’.

Kittenprogramma

Wij vinden het belangrijk dat uw kitten een goede start kan maken en dat u hierbij ook een goede begeleiding krijgt. Daarom bieden wij u bij DGC de Vallei het kittenprogramma aan. Dit houdt in dat uw kitten elke maand tot de leeftijd van een half jaar van harte welkom is voor een check-up. Het kitten wordt helemaal nagekeken en gewogen en we kunnen hem direct zijn ontworming geven. Belangrijke aandachtspunten zijn het wisselen van het gebit en de groei.

Aan het kittenprogramma zijn geen kosten verbonden wanneer uw kitten bij onze praktijk de vaccinatie(s) heeft gekregen, enkel de kosten van de ontworming worden in rekening gebracht.

Terug naar Katten