Diergeneeskundig Centrum de Vallei 033 - 286 32 76

Sanne Heidt

Paraveterinair

Sanne Heidt
Sanne Heidt Paraveterinair

Sinds april 2022 werk ik als paraveterinair bij DGC de Vallei. Na de opleiding tot paraveterinair heb ik ervaring opgedaan bij een andere praktijk. Ook heb ik een hondenuitlaatservice gehad en dierenoppas/dierverzorging aan huis. Hierbij miste ik het diergeneeskundige aspect en dat maakt dat ik het werk als paraveterinair weer opgepakt heb.

Wat ik erg leuk vind aan mijn werk is de afwisseling, iedere dag is anders. Mijn interessegebied is breed, ik vind alles interessant en leuk in dit vak; achter de balie, in de OK, je kunt mij overal tegenkomen in de praktijk. Het gedrag van dieren vind ik fascinerend; lk dier heeft zo zijn karakter en elke dier benader je weer anders, die ene hond of kat is de andere niet. Katten hebben hierin bij mij een speciaal plekje, want die zijn vaak lastig te lezen. Ik vind het belangrijk om naar het gedrag van het dier te kijken en daarop in te spelen wat het dier nodig heeft qua benadering. Fear free behandelen is dan voor mij ook erg belangrijk.

Naast mijn werkzaamheden bij DGC de Vallei werk ik als vrijwilliger bij de Dierenambulance en help ik mee op een hondenschool.