Diergeneeskundig Centrum de Vallei 033 - 286 32 76

Spoed

Bij levensbedreigende situaties

Spoed

Bij levensbedreigende situaties

Onze kliniek heeft ervoor gekozen de dienstverlening voor spoedgevallen binnenshuis te houden. Wij zijn altijd beschikbaar voor de behandeling van spoedgevallen. Dit betekent dat er dag en nacht eigen dierenartsen en assistenten beschikbaar zijn om spoedhulp te verlenen.

Spoedconsulten kunnen erg verschillen. Soms gaat het om een situatie die u als eigenaar niet durft uit te stellen tot de volgende dag of is er sprake van acuut trauma door bijvoorbeeld een ongeluk. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen om te overleggen met de dienstdoende dierenarts.

Het kan ook voorkomen dat uw dier met spoed een operatie moet ondergaan. Dit kan variëren van het hechten van een huidverwonding, tot een buikoperatie om een vreemd voorwerp uit de darmen te verwijderen. Hiervoor kunnen wij op elk gewenst moment een geroutineerd team van medewerkers oproepen om een spoedoperatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast kunnen wij, als dat voor uw dier het beste is, uw dier opnemen om bijvoorbeeld infuus toe te dienen. Ook kunnen wij de meeste bloedonderzoeken direct in huis doen om hierbij het beste behandelplan te bepalen.

Als uw twijfelt over de conditie van uw dier of er is sprake van een spoedsituatie, neemt u dan altijd telefonisch contact met ons op, op 033 - 286 32 76. Buiten de reguliere openingstijden wordt u via een bandje doorverbonden met de dienstdoende dierenarts om te overleggen en een afspraak te maken voor een spoedbehandeling op de praktijk.